VANAF 11/05/2023 LENTETORNOOI

Lentetornooi

PROGRAMMA LENTETORNOOI 2023

ZCB 2324 VOO TOR Lentetornooi 2 (1)

Donderdag 11/05/2023 om 21.00 uur in het sportcentrum Haneveld De Haan

ZVC CARTOUCHE - ZC BRUGGE: 2-11

Vóóraf…

Voor deze première kon het trainersduo Koen en Tom over een ZC Bonte mix beschikken: één musketier, twee dure transfers en vier ZC Beloften.

Gastheer ZVC Cartouche eindigde vorig seizoen met een zevende plaats in de buik van derde provinciale B.

EERSTE HELFT

Na de gebruikelijke studieronde onderscheidden de neofieten zich met succes. ‘Sammeke’ scoorde tweemaal met zijn sloefkes, telkens op aangeven van Kenneth: in de 4’ op hoekschop en 6’ via een snijdende doorsteekpass vanop eigen helft. (0-2)

Doelman GN CLEAN-de intussen enkele halve kansen van de gastheren, maar moest zich rond het kwartier toch gewonnen geven bij een afgeweken schot op de bips van Jason. (1-2)

Han ontnam echter vlug de hoop op een spannende wedstrijd bij de plaatselijke aanhang: in de 19’ rondde onze Pannenaar een derde assist van de ‘Trésor van ZCB’ af en, na een persoonlijke actie van Sam, legde Han amper zestig seconden later het leder droog binnen. (1-4)

Terwijl de Cartouchen vóóral probeerden gevaar te scheppen via de lange worpen van hun doelman, toonde Sam nog eens zijn kwaliteiten: bal onderscheppen, snelheid en actie maken, afronden met de linker in de rechter benedenhoek.

RUSTSTAND: 1-5

TWEEDE HELFT

De spankracht was grotendeels uit de wedstrijd verdwenen en ZC Bouwde haar meesterschap rustig verder uit met een hoofdrol voor onze ‘dweilende’ gelegenheidskapitein.

Na 5’ schoot en schoof Jason een hoekschop van Emiel met zijn gouden linker onder de doelman (1-6) en vervolgens waren de talrijke toeschouwers getuige van de mooiste actie van de avond: een één-tweetje tussen de beide koningen van de assist, waarbij Emiel de bal onder zijn zool rolde en de doorgelopen Kenneth cool afrondde! (1-7)

Na dit technisch hoogstandje, verdween de focus eventjes bij onze ZC Boys en in de 11’ profiteerden de grijze hanen van een misverstand in de Brugse verdediging. (2-7)

De neo derde nationalers pikten echter de draad snel op en prikten nog viermaal op een rij.

13’: Kenneth werkt een leuk driehoekje met Jordan en Sam op halve hoogte af. (2-8)

15’: Kenneth verstuurt nogmaals een strakke pass vanop de middellijn en onze aanvoerder streelt de bal nonchalant in de doelmond. (2-9)

20’: op een doorsteekpass van Han, neemt Sam de plaatselijke keeper te grazen en prikt zijn vierde treffer. (2-10)

23’: zoals het een ‘Capi’ past, zet Emiel met een individuele actie de kers op de taart en legt de eindcijfers vast. (2-11)

 

SELECTIE ZC BRUGGE

Onderstaande ZC Boys werkten deze klus op een semi-professionele manier af en kijken reeds uit naar hun volgende wedstrijd tegen Immo Wenduine op dinsdag 16/05/2023. Eerste fluitsignaal om 21.00 uur.

ZCB 2223 FOT PLO ZCB Selectie 230511

Boven v.l.n.r.: T1 Koen Neirynck, Emiel Debruyne (2) Jordan Nwaokolo, Sam Naeyaert (4) T2 Tom Vandermaes en ploegafgevaardigde Renzo Jacobs.

Onder v.l.n.r.: Han Dewinter (2) Kenneth Claes (2) Gianni Neirynck en Jason Vienne (1).

Verslag 14/05/2023: de belle-man

Spotcentrum Haneveld

Dinsdag 16/05/2023 om 21.00 uur in het sportcentrum Haneveld De Haan

ZC BRUGGE - IMMO WENDUINE: 5-3

Vóóraf…

Tijdens dit Lentetornooi roteert de sportieve staf om de bredere kern zo veel mogelijk aan bod te laten komen. In tegenstelling tot de openingswedstrijd mochten Emiel, Gianni, Han en Jason even rusten en namen ‘Capi’, Di-Matteo, Maarten en Timo hun plaats in. Van gezonde concurrentie gesproken…

Een plaatselijke bron voorspelde ons mogelijks een ‘pittig’ treffen tegen een ‘vervelende’ tegenstrever, die vorig seizoen op een vierde plaats was gestrand in derde provinciale B. Zo geschiedde…

EERSTE HELFT

In de aanvangsfase was Di-Matteo telkens de assist van dienst, toen zowel Timo (2’) als Sam (4’) op de plaatselijke doelman besloten. De gastheren waren echter géénszins onder de indruk van deze snelle Brugse start:

5’: onderstaande verslaggever noteert een eerste lokaal gevaar, waarbij Maarten het diagonaal schot verijdelt. In de 9’ volgt een tegenaanval van Immo en maakt de minst gepasseerde doelman in de Vlaamse Competitie de knal onschadelijk met zijn linker voet.

Kenneth Claes

Kenneth: “We startten de wedstrijd met een nieuwe insteek van de coach. Deze opstelling werd echter teveel gezocht: hierdoor kwamen er vaak onderlinge misverstanden en was wat zoeken voor iedereen. Na een tiental minuten schakelde T1 Koen terug over naar het normale systeem en liep alles wat vlotter”…

10’: vanop de zijlijn speelt ‘Di-Ma’ de inlopende Timo aan, die met een punter het leder door de handen én benen van een grabbelende keeper in doel ziet verdwijnen. (1-0)

Vervolgens ondernam Michael twee pogingen voor de ‘Lob van het jaar’, maar miste nog wat training en vóóral richting…

 

12’: “Langs de grond kan ook”, denkt Kenneth en verstuurt een klievende doorsteek pass. De goalie laat het schot van Di-Ma als een hete aardappel door zijn vingers glippen. (2-0)

13’: nadat de voet van Maarten nogmaals redding brengt, devieert (jawel) Jordan met een lichte toets een afstandsschot van Sam in de rechter benedenhoek. (3-0)

In de 20’ puntte Kenneth de bal tegen de deklat en aan de andere zijde kopieerde een Immo-speler zijn actie. Eén minuut later volgde een hoekschop en plaatste Michael de ‘Select’ onderaan de paal.

Wie dacht dat deze wedstrijd was gespeeld, had buiten de Wenduinse waard gerekend: in de 23’ moest Maarten zich immers een eerste keer gewonnen geven op een afstandsschot. (3-1)

RUSTSTAND: 3-1

TWEEDE HELFT

Onmiddellijk na de pauze trokken de ‘bezoekers’ de lijn door en werkten de achterstand in een mum van tijd weg: in de 3’ deed een afgeweken schot op Michael de Brugse netten trillen (3-2) en één minuut later zette een Immo het ZC Blok in de wind en omspeelde Maarten. (3-3)

Eens de riante voorsprong in rook was opgegaan, kwam ook de ware aard van enkele Immo-spelers naar boven…

Het samenspel van de ZC Boys liep wat stroef en de kansen werden niet afgemaakt. Zo bleven de irritante en potige tegenstrevers in de wedstrijd en kwamen af en toe gevaarlijk opzetten. In zulke moeilijke momenten kan ZCB gelukkig altijd rekenen op de klasrijke tussenkomsten van Maarten.

Kenneth: “Iedereen moet speelkansen krijgen in de voorbereiding, maar daaraan zie je wel dat veel jongens nog moeten ingespeeld worden op elkaar. Er werd gespeeld met de handrem op en iets te trage balcirculatie, maar volwassen genoeg om een moeilijke partij - mede door de statische b… (censuur) aan de overkant - toch zegevierend af te sluiten!

10’: na een persoonlijke actie langs de zijlijn, geeft Jordan een (jawel, tweede) assist aan Michael, die het balletje met zijn linker voet in de rechter benedenhoek legt. (4-3)

Rond het kwartier onderschept Sam het leder, maakt snelheid en werkt overhoeks af. (5-3)

Hoewel Immo Wenduine heel verdienstelijk weerwerk bood, profileren sommige spelers zich nu als slechte verliezers:

In de slotfase wordt Timo onderuit geschopt en duwt zijn belager weg. De beste actie van de Immo-doelman volgt wanneer hij in een Belgisch record het veld oversteekt en probeert om Timo een rode kaart aan te smeren. Scheidsrechter ‘Colina’ reageert echter gevat en stuurt het heethoofd terug naar af.

De ontredderde en gehavende Timo kon niet meer verder en de wedstrijd eindigde zo in mineur. Enkele Immo-spelers wilden nog verlengingen spelen in de wandelgangen, maar het ZCB-team hield het hoofd wijselijk koel…

SELECTIE ZC BRUGGE

De sfeer na de wedstrijd was niet ideaal om een familiefoto te maken. Hierbij  de namen van onze ‘gladiatoren’:  

Kenneth Claes, Timo De Witte (1), Di-Matteo Dobbelaere (1) doelman Maarten Munaron, Sam Naeyaert (1) Jordan Nwaokolo (1) en kapitein Michael Trancez (1).

Volgende ‘sportieve’ ontmoeting tegen ZVC Dino’s op donderdag 25/05/2023 om 21.00 uur.

Verslag 20/05/2023: de belle-man

Spotcentrum Haneveld (1)

Donderdag 25/05/2023 om 21.00 uur in het sportcentrum Haneveld De Haan

ZVC DINO'S-ZC BRUGGE: 3-11

Vóóraf…

T1 Koen roteerde verder: kwartet out, kwartet in. Enkel Di-Matteo, Kenneth en Sam bleven op post. 

Positief nieuws: Timo was hersteld van zijn kwetsuur, maar bleef als achtste man op de bank met de Essenza-Cup in het vooruitzicht...

RUSTSTAND: 1-4

SELECTIE ZC BRUGGE

ZCB 2223 FOT PLO ZCB Selectie 230525

Boven v.l.n.r.: ploegafgevaardigde Renzo Jacobs, Akimou Akinji (3) Di-Matteo Dobbelaere (4) T1 Koen Neirynck en T2 ...

Onder v.l.n.r.: doelman Gianni Neirynck, Sam Naeyaert (1) Kenzo Habils (1) Kenneth Claes (1)  en kapitein ... (1)

Volgende wedstrijd tegen ZVC Aquality op donderdag 01/06/2023 om 20.00 uur.

'Verslag' 29/05/2023: de belle-man

Cafetaria Bal Popular

Donderdag 01/06/2023 om 20.00 uur in het sportcentrum Haneveld De Haan

ZC BRUGGE - ZVC AQUALITY: 11-5

Vóóraf…

De draaimolen ging verder: na drie wedstrijden mochten Kenneth en Sam even ontspannen en Akimou lag nog in de lappenmand na de aanslag op zijn lichaam tijdens de Essenza Cup.

De boezemvrienden Jason en Han vervoegden de selectie en Timo steeg in de pikorde van 'achtste' man tot gelegenheidskapitein...

EERSTE HELFT

De ZC Boys namen een wervelende F1-start en na 107 seconden wezen de bordjes reeds (2-0) via het spitsenduo Di-Ma en Han. 

Na 6' én een foutje in de Brugse vereniging werd Gianni omspeeld en scoorden de 'bezoekers' de aansluitingstreffer (2-1)

In de 10' volgde het sportief antwoord van Di-Ma, die een 'walk in the park' met enkele sleepbewegingen succesvol afrondde (3-1)

Rond het kwartier sloeg de schrik ons om het hart: Emiel kon een verdwaalde stoel langs de zijlijn niet ontwijken en smakte met het hoofd tegen de lijsten van de houten deur. De aangeslagen koning van de assist moest even de arena verlaten...

Eénmaal van dit schrikmomentje bekomen, liep ZCB verder uit:

17': Di-Ma blijft op dreef en dikt na een individuele actie de score aan (4-1).

19': Han-s de Schwanz zet twee tegenstrevers in de wind en bedient... de herrezen (?) Emiel op een zilveren schotel (5-1).

De sportieve tegenstrever speelde als een vis in het water en in de 21' was GN kansloos tegen een diagonaal schot in de linker hoek (5-2).

22': op assist van Emiel, snijdt een immer bedrijvige Han naar binnen en treft raak (6-2).

Even voor de rust probeerde een verdienstelijke Jason de stand nog wat op te drijven, maar de Select spat jammerlijk op de paal uiteen.

TUSSENSTAND: 6-2

348361366 263676542996544 6138835750209525884 N

TWEEDE HELFT

Tijdens de pauze dringt een noodgedongen wissel tussen de doelman en een gekwetste speler zich bij Aquality op.

2': Di-Ma verstuurt een pass in de diepte naar Han, die net iets sneller is dan de kersverse keeper en tipt het leder tegen de netten (7-2).

In de 5' voert Gianni, als een volwaardige 'Cirque du Soleil'-artiest, een luchtballet op en verhindert in drie tijden een tegendoelpunt. Deze schitterende act geeft zijn medespelers een boost:

7': op aangeven van Di-Ma schuift Kenzo met zijn 'coupe ravage' de bal langs de grond binnen (8-2).

11: Emiel loopt als 'Forrest Gump' vanop zijn eigen helft door, voorbij de doelman, en legt zijn ei droogweg in het mandje (9-2).

15': we zijn allen getuige van de mooiste actie van de avond met enkele tiki-taka driehoekjes tussen de copains Timo & Emiel en Han als afwerker. (10-2)

Na dit technisch hoogstandje, liet ZCB echter de teugels wat vieren en sloeg Aquality in een spatie van zeven minuten driemaal terug met o.a. twee doelpunten van haar ex-doelman. (10-5)

Even voor affluiten werd Emiel foutief onderuit gehaald en wees de scheidsrechter naar de stip. Gianni scoorde op halve hoogte en legde de eindcijfers vast. (11-5)

SELECTIE ZC BRUGGE

behaalde een vierde overwinning op een rij en speelt haar laatste kwalificatiewedstrijd tegen ZVC Bluvnhaan op dinsdag 06/06/2023. Aftrap om 20.00 uur, Renzo!

Emiel Debruyne (2), Han Dewinter (4) kapitein zonder band Timo De Witte, Di-Matteo Dobbelaere (3) 'baby met fopspeen' Kenzo Habils (1) doelman Gianni Neirynck (1) en Jason Vienne.

Verslag 04/06/2023: de belle-man

 

Sporthal Haneveld

Dinsdag 06/06/2023 om 20.00 uur in het sportcentrum Haneveld De Haan

ZC BRUGGE - ZVC BLUVHAAN: 33-0

Vóóraf…

Door de late afzegging van Jason wegens werkomstandigheden, verschenen slechts zes ZC Boys in de kleinere sporthal. T1 Koen nam plaats in de loge naast ZC Bezieler Nic: beiden zagen dat T2 Tom en volgende spelers blevenhaan...

SELECTIE

Kenneth Claes (6) Di-Matteo Dobbelaere (13) Kenz(0) Habils, Sam Naeyaert (7) doelman GIANNI CLEANING-sheet Neirynck en kapitein Michael Trancez (7).