Historiek

ZVV Cercle Brugge (1)

ZVV CERCLE BRUGGE
heet voortaan ZC BRUGGE

ZC Brugge (2)

"Het bestuur van zvv Cercle Brugge heeft de ambitie om een gezond en gestructureerd kader te creëren en verder te bouwen aan een mooie en 'groene' toekomst, waar héél wat mensen nog vele jaren zaalvoetbalplezier zullen beleven." 

Teneinde de goede werking te blijven verzekeren en de bovenstaande doelstellingen te realiseren, is financiële ondersteuning onontbeerlijk. Want...

VAN SENTIMENT ALLEEN KUN JE GEEN BROOD KOPEN!

De ervaringen van de laatste jaren leerden ons echter dat onder de naam van ZVV CERCLE BRUGGE nog weinig grote deuren open gingen:
potentiële sponsors met een blauw-zwart hart trokken hun neus op om ZVV CERCLE te ondersteunen. De groen-zwarte aanhang voelde wél enige sympathie voor dat kleine zaalvoetbalbroertje, maar verder ging de liefde ook niet...


NIEUWE NAAM: ZVV CERCLE BRUGGE HEET VOORTAAN ZC BRUGGE

De zoektocht naar vernieuwende oplossingen werd dé rode draad tijdens menige bestuursvergaderingen.

In tegenstelling tot grote broer KSV Cercle, wilden de verantwoordelijken alvast hun groene ziel niet aan een of andere vreemde duivel verkopen.

Begin 2020 ​was de kogel door de kerk: mede-pionier Nic Van Belle stelde voor om ons voortaan volledig als Brugse vereniging te profileren. Het begin van een ware metamorfose met behoud van de eigen identiteit!

De afkorting 'C' in de nieuwe naam 'ZC BRUGGE' was neutraal en stond zowel voor C-lub als C-ercle. Op deze manier hoopte het bestuur het bredere publiek te bereiken.

 

(HER)NIEUW(D)E SAMENWERKING: ZC BRUGGE EN MONTREAL SPORT 2000

Eén van de sponsors van het allereerste uur, MONTREAL SPORT, was onmiddellijk gewonnen voor deze wedergeboorte en het team van MONTREAL SPORT 2000 stapte héél enthousiast mee in dit nieuwe avontuur.

ZCB UITRUSTING DOELMAN 200603
ZCB UITRUSTING ONTWERP 3 200530

ZC BRUGGE IN EEN NIEUW JASJE

De eerste realisatie van deze samenwerking was een eigen én uniek ontwerp van een nieuwe JAKO-spelersuitrusting. 
De sportgroene tinten maakten plaats voor rood en wit: niet alleen de oorspronkelijke kleuren van ZVC CODEP BRUGGE, maar ook de kleuren op de achtergrond van het Brugse wapenschild.
De BEER werd het nieuwe symbool: volgens de legende de oudste bewoner van Brugge.


NIEUWE ZCB-FAMILIE GROEIT EN GROEIT...

Maar ook op sportief vlak waren grote veranderingen op til en zouden maar liefst vier (i.p.v.) twee fanionploegen aan de aftrap van het zaalvoetbalseizoen 2020/2021 verschijnen! 
Naar analogie van de voorbije jaren een eerste ploeg, die onder de naam 'ZC MONTREAL SPORT BRUGGE' zal aantreden in de Vlaamse Competitie.
Daarnaast een beloftenploeg met een mix van meerdere jongeren en ervaren spelers 'ZCB SPORT 2000' in tweede provinciale afdeling.

 
TWEE NIEUWE FANIONPLOEGEN

... zullen opstarten in derde provinciale: een meer recreatieve ploeg onder leiding van Glenn Vanderhaegen, met een mix van oudere ZVV-spelers en jong bloed. 
Daarnaast een eerder competitieve, zelfstandige ploeg van vrienden, die wij onder ons vleugels nemen en spelen onder de naam van ZCB NUOVA LINEA.
Tussen al deze vernieuwingen blijft de thuishaven van alle sportieve en andere activiteiten (voorlopig) in Varsenare, maar staren alle ZCB-ogen richting Brugge.

ZVV Cercle Wordt ZC Brugge